Gespecialiseerde Sport Pedicure

Onder sportletsels worden verstaan de aandoeningen aan teennagels (trauma- of stootnagels), eelt, likdoorns, blaren, overbelasting van pezen en een instabiliteit van een gewricht.

Sportzorg Cat.1 (onderzoek van de voet, behandeling en advies)

Er wordt u geadviseerd om bij uw eerste consultatie uw sportschoenen en sokken mee te brengen. Bij de anamnese, wordt er een afdruk gemaakt van uw voeten met de podotrack.

Je krijgt hierdoor inzicht in het ontstaan van je klacht, zoals: ” waarom krijg ik dáár eelt, waarom doen mijn teentoppen pijn na het sporten?”

Na het onderzoek ontvangt u een behandeling dat uw klacht tijdens het sporten zal ondersteunen en wordt afgesloten met sportschoenadvies en vetertechnieken (*).

Mogelijke behandelingen:

  • Antidruk: vilttechnieken of WandelWol.
  • Preventief, protectieve taping.

Sportzorg Cat. 2 (aanleren van preventief tapen, deze zorg kan enkel geboekt worden wanneer u bij Podos+ reeds een consult sportzorg Cat. 1 hebt gehad ).

U ontvangt een gratis een Medical Tape en instructies om zelf te leren tapen.

De sportzorg Cat. 1 & 2 kan met/zonder waxen voor haar/hem geboekt worden. Een medische pedicure naar keuze is een supplement en dient extra geboekt te worden.

(*) Info voor professionals dewelke gevestigd zijn in de Provincie Antwerpen : personal trainers, kinésisten, sportverenigingen. Interesse voor multidisciplinaire samenwerking voor je club voor sportschoenadvies en vetertechnieken?  Gewoon bellen.

Waxen van onderbenen

Aandacht! Waxen van onderbenen en voeten ter voorbereiding van taping, strapping wordt sterk aanbevolen voor diverse redenen.

Meer info over het nut van het waxen bij sportzorg zie rubriek “lichaamszorg”

Deze behandeling kan met/zonder een Sportzorg Cat. 1 of 2 geboekt worden.

CORONA MAATREGELEN

Als gespecialiseerde voetverzorgster volg ik een strikt hygiëne protocol naar aanleiding van de corona maatregelen, dit vooral om jullie te beschermen. Gelieve een mondmasker mee te nemen naar de afspraak en je handen te desinfecteren voor en na de behandeling (aanwezig in de praktijk).
Vertoon je ziekteverschijnselen zoals koorts, hoest, hoofdpijn of kortademigheid? Gelieve de verzorging dan uit te stellen.
Alvast bedankt voor de medewerking en zorg goed voor jezelf!