Sportmassage

Sportmassage gecombineerd met Deep Tissue massage

Een behandeling met olie die zich kenmerkt door langzame, zeer stevige en diepe grepen, gecombineerd met massagetechnieken met een hoger tempo. Bij deze soort massage ligt de nadruk op een intensieve behandeling van bepaalde spiergroepen. De weldadige sensatie van een massage wisselt soms af met een sensatie van (lichte) pijn wanneer een spiergroep zwaarder aangepakt wordt. Deze massage is vooral bedoeld om melkzuur in de belaste spier af te voeren en door passieve stretching de spier terug in ontspanning te brengen.
Aan te raden bij recreatieve en professionele sporters en zeer zware, eentonige fysieke arbeid. Deze massage kan blessures voorkomen na een sportieve prestatie, het herstelproces na een training, wedstrijd of intensieve arbeid is namelijk minstens even belangrijk als de training of inspanning zelf.

Duur:
• 3o’ min.: de minimale duur voor de massage van één spiergroep of zone.
• 60’ min.: ideaal om meerdere zones aan te pakken.

Belangrijk: wanneer u een blessure hebt of last hebt van een ernstige chronische aandoening is een bezoek aan een dokter of specialist aangewezen. Wij proberen net te vermijden dat je hen nodig hebt…

Alle massages worden uitgevoerd met

Aromatherapie

Bij Cosmeo+ wordt dit toegepast via massage, baden & kompressen. De “do’s en dont’s” zijn zeer belangrijk bij een veilige en weldoende aromazorg. In “Grasse – Frankrijk” heeft Annick een uitgebreide cursus aromatherapie gevolgd en heeft haar massageoliën leren bereiden, met de juiste dosering: “evidence and experience” zijn hierbij sleutelbegrippen, zodat er een goed gefundeerde zorg is.

Aromazorg is een meerwaarde. Het geeft een ondersteuning op emotioneel en geestelijk gebied. Het werkt in op het centraal zenuwstelsel en activeert via onze reukzin de hersenactiviteit.

Baden & kompressen

Ze zorgen ervoor dat stagnaties in het lichaam oplossen en dat de circulatie van het bloed en de lichaamsvloeistoffen verbeterd wordt, met als gevolg betere doorbloeding en meer soepelheid van de behandelde weefsels.

Wanneer kou en wanneer warm? Extra warmte kan prettig zijn doordat het stijfheid en pijn tijdelijk verlicht. Soms kan een ijspakking juist verlichting brengen, bijvoorbeeld als u ontstoken gewrichten hebt.

CORONA MAATREGELEN

Als gespecialiseerde voetverzorgster volg ik een strikt hygiëne protocol naar aanleiding van de corona maatregelen, dit vooral om jullie te beschermen. Gelieve een mondmasker mee te nemen naar de afspraak en je handen te desinfecteren voor en na de behandeling (aanwezig in de praktijk).
Vertoon je ziekteverschijnselen zoals koorts, hoest, hoofdpijn of kortademigheid? Gelieve de verzorging dan uit te stellen.
Alvast bedankt voor de medewerking en zorg goed voor jezelf!