Technieken volgens het protocol van de gespecialiseerde voetverzorging

NAGELAFWIJKINGEN

Podos+ aanpak volgens protocol van de gespecialiseerde voetverzorger:

Kalknagels

  • De verdikking van de nagel wordt met de frees afgevlakt → om gevolgen van de druk te voorkomen.

Schimmelnagels

  • U wordt geïnformeerd hoe, met wat en waar u zich kan laten helpen.

Ingegroeide teennagels

Ingroeiende teennagels komen voor bij alle leeftijdsgroepen. Afhankelijk van de ernst van het probleem wordt u geïnformeerd over welke behandelingen er bestaan.

Anti-druk technieken volgens het protocol van de gespecialiseerde voetverzorging

De voet is een complex geheel van botten, ligamenten en pezen die bij onevenwicht tot heel wat klachten kunnen leiden met eventuele misvorming van de voet en/of tenen.

Verkeerde schoenen of een verkeerde manier van lopen kunnen leiden tot kleine ongemakken zoals likdoorns en irritaties of grotere problemen zoals artrose, hamer- en klauwtenen en Hallux valgus. (Hallux valgus is de latijnse benaming voor een scheve grote teen, in de volksmond spreekt men van een ‘knobbel’. .).

Uw pijnsymptomen kunnen verlicht worden d.m.v. hulpmiddelen, deze zijn niet corrigerend enkel ondersteunend.

Het kan beschermend gedragen worden tussen of rond de tenen, afhankelijk van de klacht. Soms volstaat het om advies te geven bij het kiezen van schoenen.

Podotrack, herken voetproblemen in een vroeg stadium aan de hand van een voetafdruk….

Een voetanalyse is de eerste stap in de aanpak van een voetprobleem. Aan de hand van een dynamische en statische afdruk, wordt u gericht advies gegeven. Op basis van de analyse wordt beslist wat de volgende stappen zijn: comfortzolen, siliconen ortheses, vilttherapie, strapping of een doorverwijzing voor steunzolen naar een huisarts of specialist. Ook kan het soms volstaan om advies te geven bij het kiezen van (sport)schoenen.

Comfortzolen 

Podos+ richt zich voornamelijk op de menselijke houding en de mogelijkheid hierop invloed uit te oefenen zodat uw pijnklachten aan uw voeten verholpen worden door de directe oorzaak op te heffen door middel van comfortzolen.

De comfortzolen mogen niet gezien worden als steunzolen. Steunzolen ondersteunen de gewrichten van de voet passief waardoor de voetstand wordt veranderd. Tegenwoordig worden door verschillende disciplines zolen vervaardigd die allemaal een verschillende functie en/of werking hebben. Iedere discipline heeft zijn eigen onderzoeksmethode, diagnosestelling en behandeling.

De prijs van de comfortzolen is afhankelijk van de keuze van de vorm en het materiaal van de zolen.

Uw comfortzolen worden gemaakt aan de hand van een voetafdruk de Podotrack 10′ (momenteel worden er nog geen comfortzolen gemaakt).

CORONA MAATREGELEN

Als gespecialiseerde voetverzorgster volg ik een strikt hygiëne protocol naar aanleiding van de corona maatregelen, dit vooral om jullie te beschermen. Gelieve een mondmasker mee te nemen naar de afspraak en je handen te desinfecteren voor en na de behandeling (aanwezig in de praktijk).
Vertoon je ziekteverschijnselen zoals koorts, hoest, hoofdpijn of kortademigheid? Gelieve de verzorging dan uit te stellen.
Alvast bedankt voor de medewerking en zorg goed voor jezelf!