Pedicure en Sport

Onder sportletsels worden verstaan de aandoeningen aan teennagels (trauma- of stootnagels), eelt, likdoorns, blaren, overbelasting van pezen en een instabiliteit van een gewricht.

Pedicure en Sport (nazicht van de voet en advies = 15′)

Er wordt u geadviseerd om bij uw eerste consultatie uw sportschoenen en sokken mee te brengen.

Het totaal beeld geeft inzicht in het ontstaan van je klacht, zoals: ” waarom krijg ik dáár eelt, waarom doen mijn teentoppen pijn na het sporten en waarom krijg ik bepaalde blessures?”

Na het nazicht ontvangt u preventie- en educatieadvies dat uw klacht tijdens het sporten zal ondersteunen en wordt afgesloten met sok-en schoenadvies aangepast aan de sport die je beoefent. Ook bekijken wij samen uw vetertechnieken, heel wat problemen kunnen verholpen worden door de veters anders in de schoen te steken (*).

Mogelijke preventietechnieken:

  • Antidruk: vilttechnieken, silicone orthese of WandelWol.
  • Samenwerking met disciplines zoals huis-of sportarts, kinesitherapeut, orthopedist of podoloog.
(*) Info voor professionals dewelke gevestigd zijn in de Provincie Antwerpen : personal trainers, kinésisten, sportverenigingen. Interesse voor multidisciplinaire samenwerking voor je club voor sportschoenadvies en vetertechnieken?  Gewoon bellen.

Waxen van onderbenen

Aandacht! Waxen van onderbenen en voeten ter voorbereiding van taping, strapping wordt sterk aanbevolen voor diverse redenen.

Meer info over het nut van het waxen bij sportzorg zie rubriek “lichaamszorg”.

CORONA MAATREGELEN

Als gespecialiseerde voetverzorgster volg ik een strikt hygiëne protocol naar aanleiding van de corona maatregelen, dit vooral om jullie te beschermen. Gelieve een mondmasker mee te nemen naar de afspraak en je handen te desinfecteren voor en na de behandeling (aanwezig in de praktijk).
Vertoon je ziekteverschijnselen zoals koorts, hoest, hoofdpijn of kortademigheid? Gelieve de verzorging dan uit te stellen.
Alvast bedankt voor de medewerking en zorg goed voor jezelf!