Een beetje over mezelf zo bent u meteen mee

Podos+

Door de jarenlange ervaring (anno 1989) in het domein van gespecialiseerde voetverzorging en haar talrijke bijstudies kan ze veel klachten achterhalen, screenen en behandelen. In het najaar van 2021 richtte Annick Jordens Podos+ op voor gespecialiseerde voetverzorging, hier kan u terecht voor kwalitatieve basis- en gespecialiseerde voetzorg, rekening houdend met uw risicoprofiel.

Denkend aan het feit dat we een steeds ouder wordende populatie worden, wiens voeten moeten verzorgd worden…. België telt 11.521.238 inwoners.  Er zijn op dit ogenblik ongeveer 900 podologen actief in België met een onevenwichtige verspreiding over het ganse Belgische grondgebied. Zelfs met een goede geografische spreiding zijn er nog steeds onvoldoende podologen om een goede en kwalitatieve voetzorg te verzekeren voor de ganse populatie.

Bovendien behandelen podologen voornamelijk klachten van het bewegingsapparaat die uit een verkeerde voetstand en/of -functie kunnen voortkomen. Nochtans is er een stijgende vraag naar kwalitatieve basis- en gespecialiseerde voetzorg.

Ook dermatologen krijgen een zorgwekkende toename van huidkankerpatiënten en hebben minder tijd voor nagelproblemen, huidveranderingen en een slechtere wondgenezing…

Voor bijkomende kwalitatieve, gespecialiseerde voethygiëne is er dus weinig tijd, maar het is wel noodzakelijk.

Tijdens de 2 lockdown crisissen was er heel veel onduidelijkheid over basis- en gespecialiseerde voetzorg met de zorgvrager als gedupeerde. Om de gedupeerde tegemoet te komen nam Annick Jordens het initiatief om verschillende gespecialiseerde studievakken te volgen in het domein van Podologie aan de Artevelde Hogeschool te Gent.

Podos+ werkt zowel autonoom als met voorschrift van arts, podoloog, of multidisciplinair met tussenkomst van specialist.

Cosmeo+

Tijdens haar woonst in het hartje van Frankrijk volgde Annick Jordens verscheidene cosmetische opleidingen: Jean-Pierre Fleurimon & Catherine Sertin: make-up RTL-télévision & styliste couleur; lichaamsverzorging en verschillende gespecialiseerde massagetechnieken.
Aromatherapie in de gekende streek “Grasse” in Zuid-Frankrijk bij “Parfumeur Galimard” voor het samenstellen van fragrances en het leren werken met basisingrediënten van essentiële oliën.

Aansluitend werkte ze bij Carita Paris (produits capillaires et cosmétiques), hier kon ze haar leer-en werkervaring onmiddellijk toepassen bij high society mensen zoals: de Franse actrice Catherine Deneuve en topmodel Naomi Campbell …

België

Vervolgens werkte ze in België voor : Clarins cosmetica (Bubbe in Braine l’alleud), Christian Dior, Guerlain, Givenchy Cosmetica (Louis Vuitton Moët Hennessy te Brussel). Ze werkte als reizende schoonheidsspecialiste, commercieel afgevaardigde en gaf trainingen in het domein van verzorging van de huid, lichaam en cosmetica. Hierdoor groeide haar kennis op vele gebieden.

CORONA MAATREGELEN

Als gespecialiseerde voetverzorgster volg ik een strikt hygiëne protocol naar aanleiding van de corona maatregelen, dit vooral om jullie te beschermen. Gelieve een mondmasker mee te nemen naar de afspraak en je handen te desinfecteren voor en na de behandeling (aanwezig in de praktijk).
Vertoon je ziekteverschijnselen zoals koorts, hoest, hoofdpijn of kortademigheid? Gelieve de verzorging dan uit te stellen.
Alvast bedankt voor de medewerking en zorg goed voor jezelf!